GSM : 0543 457 31 18 (Cem YANAR)

Yangın Kapısı Bakımı Nasıl Olmalı?

Yangın kapısı tercihi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler göz önünde bulundurulsa da aslında iş burada bitmez. Doğal afetler her zaman gerçekleşmese de ne zaman gerçekleşeceği belli olmaz. Bu nedenle insanların herhangi bir doğal afetle karşılaşması durumunda hazırlıklı olması önemlidir. Önem verilmesi gereken durumlardan biri de yangın merdiveninin bakımının yapılmasıdır.

Yangın Kapısı Bakımı

Yangın kapısı bakımı en az binada yangın kapısı bulundurmak kadar önemli bir durumdur. Düzenli olarak denetlenmesi ve bakım yapılması durumunda en iyi performansı da gösterecektir. Serbest çalışma tipi kapatıcılar aracılığıyla donatılıkmış olan kapılar, özellikle çok sık kullanılmayan binalarda gece boyunca kapalı durulmalıdır. Yoğun ve 7/ 24 kullanılan binalarda ise yangın kapıları haftada en az 2 kez kapatılmalıdır. Aynı zamanda binadaki tüm yangın kapıları haftada 1 kere kontrol edilmelidir. Açılma ya da kapanmada herhangi bir sorun olup olmadığına bakılmalıdır.

Yangın kapısı bakımı yapmak için kapılar 6 ayda bir tamamen kontrol edilmelidir. Eksik ya da hasar görmüş parçalar tamamlanmalıdır. Contalarda sorun olması durumunda değiştirilmelidir. Yer yayları, kapatıcılar, mandallar, kilitler, menteşeler vb. gibi mekanik parçalar gün geçtikçe aşınma yapabilir. Bu durumda uygun materyallerle yağlanması yapılmalıdır. Aşınmış olan her parça, orijinal parçalarıyla kesinlikle değiştirilmelidir. Yangın kapısında şişen contalar, menteşeler, mühür, çarpma plakaları, gömme cıvata gibi materyaller varsa eğer zaman kaybetmeden değiştirilmiş olması gerekir.

Yorum Yap

Hemen Ara